Battlefield 4 – Vinkkejä aloittelijalle

Battlefield 4 on nimensä mukaisesti Battlefield -pelisarjaan kuuluva erillinen peli. Vaikka pelisarjaan on julkaistu myös lukuisia muita pelejä, pidetään tätä julkaisua neljäntenä varsinaisena uutena pelinä. Todellisuudessa Battlefield 4 on jo jopa kolmastoista Battlefield -sarjan alla julkaistuista peleistä. Aiemmista sarjan peleistä hieman poiketen Battlefield 4 -pelissä ei muun muassa ole erillistä lääkintämies-luokkaa ollenkaan, vaan nämä tärkeät tukitehtävät on annettu enemmän taistelemiseen erikoistuneelle Assault-luokan pelaajille.

Toiminnan täyttämää räiskintää

Battlefield 4 on erittäin nopeatempoinen räiskintäpeli, jossa et pääse tylsistymään hetkeksikään. Pelatessasi voit valita kolmesta joukkueesta; USA, Kiina tai Venäjä. Joukkueet taistelevat toisiaan vastaan jopa 64 pelaajan peleissä. Suurien pelaajamäärien, sekä erinomaisen pelimoottorinsa vuoksi Battlefield on aina ollut esillä kun on ollut puhe parhaista moninpeleistä tietokoneella. Pelien massiiviisuus 64 pelaajan voimin, sekä yhdistelmä strategista joukkuepelaamista ja armotonta räiskintää, ovat omiaan tuomaan pelaajat uudelleen ja uudelleen pelin ääreen.

Tähtääminen avain asemassa

Battlefield on nopean toiminnan peli, jossa ei ole aikaa ylimääräiselle herkuttelulle. Kun näet vihollisen on elintärkeää, että reagoit ampumalla nopeasti ja tarkasti. Jos olet kokenut räiskintäpelien pelaaja, ei Battlefieldissä tähtäämisen opettelemisen pitäisi olla kovin ylivoimainen tehtävä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikkien pelien tähtäysmekaniikka on hieman erilainen ja ottaa aikansa tottua. Hyvä tapa totutella tähtäämiseen ovat harjoitteluradat, joilla pääset rauhassa tutustumaan uusiin aseisiisi sekä niiden käyttäytymiseen.

Ampumista harjoitellessa kannattaa myös pitää mielessä, että tositilanteessa kohteesi tulee liikkumaan ja olemaan paikoissa, joissa näet vain murto-osan koko kohteesta. Suuri tekijä osumistarkkuudessasi on myös oma liikkumisesi. Mikäli ammut liikkeestä, et osu lähellekään niin tarkasti kuin mitä paikaltasi ampuessasi. Avain menestykseen tässäkin lajissa on harjoittelu, hyvät lähtökohdat saat kuitenkin pitämällä mielessä että olosuhteista riippuen tähtääminen ja ampuminen muuttuvat hieman.

Joukkuepelaaminen

Uutena pelaajana kannattaa seurata kokeneempien tekemistä ja ottaa heiltä oppia. Mikäli joukkueessasi on pelaaja, joka haluaa ottaa ohjat käsiinsä ja antaa oman ohjeita muille, kannattaa tämä hyödyntää. Vaikka et haluaisikaan ottaa ohjeita tuntemattomilta pelaajilta, jotka monesti myös huutavat ja pahimmillaan haukkuvat, kannattaa muistaa että todennäköisesti heillä on syynsä ohjeiden antamiseen. Kun kartutat hieman enemmän kokemusta Battlefield -pelien pelaamisessa, kehität samalla myös strategista ajatteluasi ja alat oppimaan minne kannattaa missäkin tilanteessa liikkua ja mihin suuntaan katsoa. Battlefield on joukkuepeli, jossa joukkue on parhaimmillaan vahvempi kuin sen yksittäiset pelaajat. Tiimipelin sujuvuuden kannalta kuitenkin on tärkeää, että olet opetellut ensin pelin perusasiat, kuten ampumisen ja liikkumisen sekä tietysti karttojen ominaisuudet.

Battlefield 4 saattaa aloittelevalle pelaajalle tuntua hieman sekavalta ja nopeatahtiselta räiskinnältä. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen kuitenkin peli alkaa viedä mukanaan ja taitojen karttuessa huomaat todella syyn, miksi peliä pidetään luokassaan yhtenä onnistuneimmista.