Battlefield TV-sarja

Battlefield tulee kahdesta englanninkielisestä sanasta, battle ja field. Battle tarkoittaa suomeksi taistelua ja kamppailua, kun taas field on suomeksi mm. kenttä, pelto, tanner ja ala. Battleflied tarkoittanee suorana käännöksenä suomeksi siis taistelukenttää ja se kuvaakin hyvin seuraavaa aihetta, jota käsittelen.

Battlefield on varmasti monelle vähintäänkin tuttu nimi, olit sen sitten kuullut TV:stä tai pelimaailmasta. Mikäli kuulet sen nyt ensimmäistä kertaa, saat toivottavasti siitä hieman enemmän tietoja blogistani. Toivon aina, että pääsisin blogissani kertomaan edes jotakin uutta ja jännittävää, mistä välttämättä kaikki eivät aiemmin ole kuulleet. Tällä kertaa keskitynkin siis raapaisemaan Battlefield-aihetta hieman pintaa syvemmältä.

Dokumentista peliksi

Vuodesta 1994 lähtien televisiossa pyöri dokumenttiohjelma nimeltä Battlefield, joka sijoittui mm. toisen maailmansodan ja Vietnamin sodan aikaan. Jokainen jakso kesti noin 100 minuuttia ja kukin jakso oli jaettu eri segmentteihin, joita olivat mm. taistelu, taistelujärjestys, johtajat ja heidän persoonallisuutensa sekä motiivinsa, hyökkäyksen ja puolustuksen strategia, komentajat, vastustajat, aseet, taistelun vaiheet, taistelun voittaja ja mitä taistelun jälkeen tapahtui. Ohjelma kertoi siis todella kattavasti sodasta. Sarjan kertojana toimi Tim Pigott-Smith ja näyttely koostui kokonaan arkistomateriaaleista ja 3D-grafiikoista.

Samanniminen ja samaan aikakauteen perustuva Battlefield-pelisarja lähti käyntiin vuonna 2002, kun sen ensimmäinen osa julkaistiin. Ruotsalaisten kehittämä videopeli tunnetaan ennen kaikkea moninpelinä, mutta yksinpelejäkin on tehty muutamia. Niillä on kuitenkin ollut hieman heikompi menestys. Battlefield-videopeli on ’’Ensimmäisen persoonan ammuntapeli’’, joka tarkoittaa sitä, että pelin maailma esitetään itse pelihahmon kuvakulmasta. Battlefield keskittyy pääosin tiimityöskentelyyn, sota-ajoneuvoihin ja suuriin karttoihin. Tähän päivään mennessä Battlefield-pelisarja on kerännyt jopa 60 miljoonaa pelaajaa ympäri maailman, joten suosiota kyllä riittää.

Pelistä elokuvaksi

Battlefield: Bad Company on yksi Battlefield-sarjan peleistä, joka julkaistiin virallisesti vuonna 2008. Bad Company oli huippumenestys ja vuonna 2012 suunnitteilla oli tunninmittainen toimintakomedia, jonka oli tarkoitus perustua kyseiseen peliin. Battlefield-toimintakomedian käsikirjoittajana oli tarkoitus toimia John Eisendrath ja tuottajina Patrick O’Brien ja Doug Robinson. Kyseisestä toimintakomediasta ei ole kuitenkaan kuulunut sen enempää ja sen tekeminen peruttiinkin virallisesti vuonna 2017.

Nyt kuitenkin, vuonna 2016 Paramount-tuotantoyhtiö on ilmoittanut, että he ovat ostaneet Battlefield-sarjan oikeudet ja aikovat tehdä kyseiseen pelisarjaan perustuvan TV-sarjan. Paramount on myös tuottanut Netflixissä suuren suosion saaneen Thirteen Reasons Why-sarjan. Itse Battlefield-sarjasta ei enempää ole kuitenkaan vielä tiedossa, mutta siitä odotetaan menestystarinaa. Peleissä sodat ovat sijoittuneet niin tulevaisuuteen, nykyaikaan kuin ensimmäiseen maailmansotaankin, joten nähtäväksi jää mihin aikakauteen TV-sarja tulee sijoittumaan.

Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälainen tuleva Battlefield TV-sarja tulee olemaan. Sillä aikaa ajattelin käydä läpi muutamia itse pelejä ja päästä hieman ohjelman tunnelmaan. Mikäli sinä siellä olet yhtään kiinnostunut ammuntapeleistä, suosittelen myös testaamaan. Voin taata, että Battlefield vie sinut mukanaan.