Lääkintämiehenä pelaaminen

Battlefield 4:ssä lääkintämiehenä eli Medic:nä pelaaminen eroaa hieman pelin muista osista, sillä varsinasta erillistä lääkintämies kategoriaa ei ole saatavilla. Jokaiselle, joka on Battlefield -sarjan pelejä pelannut, on kuitenkin selvää, että lääkintämiehelle on suuri tarve taistelun tiimellyksessä. Battlefield 4 tuo uuden mallin lääkintämiehen toimintaan siten, että varsinaisen ensihoitajan sijasta voit valita Assault-ryhmän hahmon ja hoitaa ensihoitotehtäviä varsinaisen taistelun ohessa.

Lääkintämies joukkueen selkärankana

Lääkintämiehenä pelatessasi tehtävänäsi on pitää joukkueesi pystyssä ja valmiina taistelemaan ilman kuolemista johtuvia takaiskuja. Mikäli haluat ottaa tämän joukkueen selkärankana toimivan roolin omaksesi, kannattaa sinun valita Assault-hahmo, joka on ainoa Battlefield 4 -pelin luokka, joka pystyy kunnolla lääkinnällisiin toimiin. Assaulttina pelatessasi voit valita hahmosi lisävarusteiksi ensiapupakkauksen ja lääkintälaukun. Joukkuetovereidesi lääkitsemisen lisäksi voit pakata taisteluun mukaasi defibrilaattorin, jolla voit nostaa henkiin taistelussa jo pudonneita kavereitasi.

Lääkintämies osana taisteluja

Koska varsinaista lääkintämiehen erikoistehtävää ei Battlefield 4 -pelissä ole, eikä joukkueissa usein ole tilaa pelaajille jotka keskittyvät vain tukitehtäviin, pitää sinun lääkintämiehenä osallistua myös tulitaisteluihin. Muistathan kuitenkin, että tilannearvion tekeminen on aina äärimmäisen tärkeää ennen kuin päätät lähteä tulittamaan vihollisia. Monesti voi olla järkevämpää lääkitä, tai nostaa kuolleista, joukkuetovereitasi ja siten lisätä tiimisi kokonaisvahvuutta.

Mikäli kuitenkin päätät osallistua varsinaiseen tulitaisteluun ampumalla, olet huomattavasti paremmassa asemassa kuin Battlefield -sarjan muissa peleissä. Yleisesti on totuttu siihen, että lääkintämies kikkailee vain omien joukkojen seassa avustaen näitä tuhoamaan vastustajan. Lääkintämiehillä ei yleensä Battlefieldin kaltaisissa pelissä ole edes varteenotettavia aseita alkaa taistella, Battlefieldin neljännessä osassa voit kuitenkin hoitaa lääkintätehtäviä ja samalla kantaa mukana esimerkiksi L85A2 rynnäkkökivääriä.

Monipuoliset tehtävät ja hauskaa toimintaa

Monet räiskintäpelien ystävät ovat tottuneet juoksentelemaan taistelukentillä vihollisia ampuen välittämättä siitä, mitä ympärillä tapahtuu ja mitä muu joukkue tekee. Jos haluat laajentaa toimenkuvaasi ja samalla antaa joukkueellesi huomattavan etulyöntiaseman, on lääkintämiehen rooli varmasti kokeilemisen arvoinen. Vihollisten silmittömän tulittamisen lisäksi voit parantaa joukkueesi mahdollisuuksia nostamalla jo pudonneita joukkuetovereitasi henkiin defibrillaattoria käyttäen. Juokse vain kuollen toverisi viereen ja huomaat sydänkäyrää kuvastavan kuvan, ota sydämentahdistin käteen ja herätä kaveri henkiin! Jos olet suojaisassa paikassa ja sinulla on aikaa jäädä hetkeksi paikallesi, kannattaa defibrillaattoriin ladata varausta hieman enemmän, täydellä latauksella herätetty pelaaja pääsee nimittäin suoraan jatkamaan peliä täysissä voimissa eikä putoa heti seuraavaan osumaan. Lisää edistyneiden pelaajien vinkkejä listaamme toisessa artikkelissa.

Yhteenveto

Lääkintämies on yksi sotapelien tärkeimmistä, mutta väheksytyimmistä pelaajaluokista. Battlefield 4 kuitenkin yhdistää lääkinnälliset ja taistelutoimet sujuvasti samaan pakettiin. Pääset auttamaan joukkuettasi hoitamalla joukkuetovereitasi, mutta samalla olet myös täysin taistelukelpoinen sotilas, joka on täysin aseistettu tulitaisteluun. Taitava lääkintä-assaultpelaaja on jokaiselle Battlefield 4 -joukkueelle elinehto ja tekee voittamisesta huomattavasti helpompaa.