Parhaat moninpelit tietokoneella

Maailma on täynnä erilaisia tietokoneella pelattavia moninpelejä, joita voidaan pelata yhdessä ihmisten kanssa ympäri maailman. Verkkoroolipelien pelaaminen on mukavaa ajanvietettä, jonka kautta voidaan solmia oikeita ystävyyssuhteitakin.

Nettipelaamisessa on kuitenkin hyvä pitää myös järki kädessä, sillä ajantaju katoaa helposti – tiedän tämän kokemuksesta, sillä olen parhaimmillaan pelannut suosikkikolikkopelejäni netissä jopa tuntikausia yhteen putkeen. Mutta se siitä tällä erää, voit lukea kolikkopeleistä myöhemmin. Tänään olen listannut muutamia tämän hetken suosituimpia moninpelejä.

World of Warcraft

World of Warcraft eli WoW on yksi maailman suosituin ja kaikkien aikojen nopeimmin myyty tietokoneella pelattava moninpeli. WoW sijoittuu Azerothin fantasiamaailmaan ja sen perusideana on tehdä tehtäviä ja tappaa mahdollisimman paljon vihollisia sekä vastapuolen pelaajia. Pelaaja voi itse päättää pelaako peliä tai muita pelaajia vastaan vai keskittyykö vain roolipelaamiseen.

Vaikka Suomessa WoW:n ikäraja on 11+, ovat jotkin osiot k-18 esimerkiksi niiden seksuaalisen roolipelaamisen takia. WoW maksaa myös lähes 30€/kk, joten ihan halpaa hupia se ei ole.

Overwatch

Overwatch on ammuntapeli, jossa kaksi kuuden hengen joukkuetta taistelee toisiaan vastaan lähitulevaisuuden Maassa. Tässä hyvännäköisessä ja koukuttavassa pelissä on neljä hahmoluokkaa; hyökkäys, puolustus, suojaus ja parannus sekä 23 erilaista hahmoa, joista voit valita itsellesi sankarin. Overwatchissa on myös erilaisia karttoja, joilla taistellaan ja joiden tehtävät vaihtelevat. Tehtäviä on mm. lipunvaltaaminen ja kuorman saattaminen päätepisteeseen.

Pelin ikäraja on 12, joten perheen nuoremmatkin pääsevät mukaan pelaamaan. Kuolemia ei näytetä eikä väkivaltakaan ole aidon näköistä, joten ikäraja on täysin sopiva.

Dota 2

Dota 2 on myös yksi maailman suosituimmista toimintaroolipeleistä ja sillä on päivittäin miljoonia pelaajia. Kaksi viiden hengen joukkuetta taistelee toisiaan vastaan ja yrittää tuhota vastustajansa tukikohdan. Useimmiten ottelut kestävät noin puolesta tunnista tuntiin, mutta pisimillään ne voivat kestää jopa parikin tuntia.

Pelin aikana kummatkin joukkueet pyrkivät tappamaan vastustajiensa sankareita sekä hahmoja, jota tietokone ohjaa. Jokaisesta taposta saa kehityspisteitä ja kultaa, joilla voi muuttaa omaa hahmoaan vahvemmaksi ja ostaa lisäesineitä.

Dotassa on myös tarjolla palkintorahaa – enemmän kuin missään muussa kilpapelissä. Suomalainen Lasse Urpalainen onkin neljännellä sijalla ’’eniten palkintorahaa voittaneiden’’ -listalla voitettuaan huikeat 2,3 miljoonaa euroa.

League of Legends

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: League of Legends, jossa neljän hengen joukkueet pyrkivät tuhoamaan vastustajansa tukikohdassa sijaitsevan Nexuksen. Jokainen taistelu on erillinen eli hahmot aloittavat voiman kasvatuksen alusta kunkin pelin alkaessa. Hahmon voimaa kasvatetaan kokemuksen ja kullan avulla, kuten Dotassakin.

League of Legends on myös suosittu kilpapeli ammattilaisten keskuudessa. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa pelille on oma kilpailunsa nimeltä League of Legends Championship Series ja siinä on 10 ammattilaispelaajan joukkue. Joka vuosi Kaakkois-Aasiassa järjestettävien mestaruuskilpailuiden pääpotti kohoaa jopa 2,3 miljoonaan USA:n dollariin.

Monelle edellä mainitut nimet ovat varmasti jo tuttuja, mutta kenties joku löysi tämän ansiosta uutta pelattavaa. Ei muuta kuin tietokone auki ja kohti iloista pelaamista!