Vinkkejä edistyneille Battlefield 4 pelaajille

Mikäli olet pelannut Battlefield 4 -peliä jo jonkin aikaa, etkä enää pidä itseäsi aloittelijana, on ehkä aika oppia hieman edistyneempiä kikkoja, joiden avulla pelien voittaminen on helpompaa. Battlefieldin pelaaminen on hauskaa, ja voi olla että nautit jo pelkästään vihollisten keskellä juoksentelusta ja ammuskelusta.

Mikäli kuitenkin haluat kehittyä huippupelaajaksi, joka tehokkaasti tuhoaa viholliset ja jota joukkuetoverit kadehtivat, kannattaa tietoisesti alkaa kehittämään itseään parempaan suuntaan. Mikäli olet vasta aloittamassa Battlefield 4 uraasi, kannattaa lukea aloittelijan ohjeet Battlefield 4 -peliin -artikkeli, jossa käymme läpi pelin perus periaatteita sekä kerromme mihin on hyvä kiinnittää huomiota peliin tutustuessa.

Liikkuminen

Ensimmäinen askel paremmaksi pelaajaksi tulemisessa on opetella liikkumaan paremmin ja tehokkaammin pelialueella. Aloittelevat pelaajat usein löytävät itsensä tilanteista, joissa tuntuu että kaikki viholliset ampuvat juuri sinua ja vieläpä joka suunnasta. Kokenut pelaaja puolestaan osaa liikkua siten, että avoimet kulmat, joista vihollinen voi ampua, ovat mahdollisimman vähissä. Parhaimmillaan oikeanlainen liikkuminen varmistaa, ettei vihollinen koskaan pääse yllättämään sinua takaa tai kyljestä. Hyvä tapa aloittaa tehokas liikkuminen on vältellä avoimia alueita ja pysytellä seinien ja esteiden läheisyydessä. Parhaassa tapauksessa onnistut liikkumaan siten, että olet kokoajan suojassa muilta ja pystyt keskittymään ainoastaan vihollisten tuhoamiseen.

Varsinaisen liikkumisen ja suojassa olemisen lisäksi kannattaa aina olla tietoinen ympäristössä olevista suojapaikoista. Mikäli sinua aletaan yhtäkkiä ampua jostakin, etkä tiedä mistä, on elintärkeää tietää mihin suuntaan voit hypätä turvaan.

Tiedosta vihollisten sijainti

Peleissä kuten Battlefield 4 on äärimäisen tärkeää olla tietoinen siitä, missä joukkuetoverisi, ja etenkin viholliset ovat. Tietoisuus ympäristöstäsi paitsi auttaa sinua suojautumaan tulevalta tulelta, helpottaa se myös keskittymään olennaiseen, eli vihollisten löytämiseen ja kukistamiseen. Jos et vielä vilkuile karttaa vähän väliä saadaksesi tätä elintärkeää tietoa, kannattaa se opetella mahdollisimman pian. Toimiva tapa aloittaa kartan seuraaminen on yrittää vilkaista sitä ainakin aina silloin, kun olet päässyt suojaan lataamaan asettasi. Lataamisen aikana sinulla on sekunti-pari aikaa vilkaista karttaa ja saada parempi käsitys senhetkisestä pelin tilanteesta. Kun tiedät missä muut pelaajat ovat, on sinun helpompi jatkaa eteenpäin taistelussa.

Valitse oikea ase tilanteen mukaan

Monesti räiskintäpeleissä tarkkuuskiväärin löytäminen tuntuu kuin jumalan lahjalta. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tarkkuuskivääri on tarkoitettu pitkän matkan taisteluita varten, eikä se oikein sovellu lähitaisteluihin. Koska olet jo opetellut liikkumaan mahdollisimman tehokkaalla ja turvallisella tavalla, sekä olet alkanut seurata kartasta muiden pelaajien liikkeitä, osaat nyt myös ennakoida minkälaisiin taisteluihin todennäköisesti olet itsesi ajamassa. Varustuksesi, etenkin aseesi, kannattaa valita sen mukaan onko edessä todennäköisemmin ahtaissa paikoissa käytäviä lähitaisteluita, vai oletko menossa avoimelle paikalle, jossa mahdollisesti pääset ampumaan kauempana olevaa vihollista.